Istraga tragedije u Prijedoru
0

Kašikaru je bacio mladić, pa ubio sebe i djevojku

SRNA
Poprište tragedije u Prijedoru (Foto: SRNA)
Poprište tragedije u Prijedoru (Foto: SRNA)
Stojan Miletić (29) iz Ključa aktivirao je ručnu bombu, usmrtivši djevojku Draganu Gajić (18) i sebe.

Službenik za odnose sa javnošću banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić rekla je danas Srni da je istragom jučerašnje nesreće nesporno utvrđeno da je mladić aktivirao ručnu bombu kašikaru.

 Ovim su i prekinute sva nagađanja da su mladić i djevojka izvršili dvostruko samoubistvo zbog nesrećne ljubavi.  

Ova nezapamćena tragedija u Prijedoru dogodila se juče oko 13.00 sati, a poprište ljubavne drame bio je parking u Ulici Rudi Čajevca u prijedorskom naselju Urije.

Nakon detonacije, policija je pronašla usmrćena tijela djevojke i mladiće, koji je u ruci imao još jednu neaktiviranu bombu, pored automobila Ford Sierra s kojim se dovezao.

Draganin razred u suzama
Draganin razred u suzama
Predmet policijske istrage, između ostalog, je bila i oproštajna cedulja pronađena u zadnjem džepu pantalona Stojana Miletića u kojoj je navedeno da je njen otac branio njihovu ljubav.

Dragana Gajić je bila učenica trećeg razreda prijedorske Ekonomske škole. Iz Sitnice je na Manjači, a stanovala je kod tetke od koje je išla u školu.

U njenoj školi niko nije mogao povjerovati da bi se vesela i sasvim normalna tinejdžerka, koja je bila najbolji đak, mogla odlučiti na samoubistvo.