Odgođeno suđenje Turkoviću
72

Karkin dobio SMS: Mrtve glave tvojih prostitutki će namiriti to sve

Piše: F. Bakić
Advokat Fahrija Karkin
Advokat Fahrija Karkin
Suđenje Zijadu Turkoviću i ostalima, koje se tereti za pripadnost zločinačkoj organizaciji, koja je počinila više krivičnih djela, danas je u Sudu BiH odgođeno zbog izostanka optuženog Milenka Lakića.

Predsjedavajući Vijeća Izo Tankić je obavijestio prisutne da sudska policija nije izvršila naredbu dovođenja Lakića iz pritvorske jedinice u Orašju, ali da je Sud dobio mišljenje zatvorskog ljekara, u kojem je navedeno da optuženi nije u mogućnosti da prati suđenje zbog zdravstvenih problema.

Lakićev advokat Dejan Bogdanović je rekao da ga je njegov klijent jučer kontaktirao i rekao mu kako misli da mu je pukao čir i da mu je uzeta krv radi analize, nakon čega će znati da li će biti operisan ili ne.

Vijeću se zatim obratio Turkovićev branilac Fahrija Karkin te ustvrdio da u ovom predmetu radi pod užasnim prijetnjama, usmjerenim prema njemu i njegovoj porodici, da pojedini mediji cenzurišu njegove izjave, a sve u cilju kako bi on izašao iz ovog predmeta. Karkin je podsjetio i da su mu zapaljena dva automobila te dodao da mu izlazak iz ovog predmeta ne dopušta kodeks i da ima zlatnu plaketu advokature.

"Sinoć oko 18:30 sati sam dobio SMS poruku sa sadržajem: -Izvoru zla, ako te bolest ne uzme, mrtve glave tvojih prostitutki će namiriti to sve-. Pri tome se pod -mrtve glave- misli na mog sina Rusmira i šefa mog osiguranja Admira. Prijetnje policiji nisam prijavio, a ovo govorim i radi javnosti. Ako ne dođem na pretes, razlog može biti ova poruka", kazao je Karkin.

Potom se Vijeću obratio i Turković, koji je kazao da je poruka sinoć stigla i njegovoj supruzi te da joj poruke dolaze prije svakog ročišta. "Almir Džuvo, moj bivši prijatelj, neće da radi posao kako je Bog dao", istakao je Turković.

Nastavak suđenja Turković je zakazan za 5. juli, kada je planirano saslušanje dva nova svjedoka Tužilaštva.