Osumnjičeni za ubistvo
0

Kantonalni tužitelj ispitao Edina Vuka

Piše: A. Karadža
Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo
Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo
Kantonalni tužitelj Edin Muratbegović ispitao je u ponedjeljak Edina Vuka, osumnjičenog za ubistvo Amara Mistrića 13. augusta u sarajevskom naselju Čengić Vila.

"Vuk je ispitan o okolnostima izvršenja krivičnog djela u prisustvu njegovog branioca po službenoj dužnosti Mithata Koče", potvrdila je za Sarajevo-x Jasmina Iftić, portparol Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Ona je dodala da će tužitelj nakon obavljenog ispitivanja osumnjičenog poduzeti odgovarajuće istražne radnje radi rasvjetljavanja krivičnog djela.

Prema riječima Mithata Koče, advokata osumnjičenog Edina Vuka, on je dao iskaz tužitelju u kojem je odgovorio na sva postavljena pitanja. Detaljnije informacije nisu dostupne zbog pravila tajnosti istražnog postupka.

Anel Herak, koji je također osumnjičen za ubistvo Amara Mistrića, ispitan je u petak te jenegirao umiješanost u izvršenje ovog krivičnog djela.

Obojica osumnjičenih su nakon ispitivanja vraćena u zatvorsku jedinicu KPZ Sarajevo na osnovu pritvora koji je odredio Kantonalni sud u Sarajevu.

Vuka i Heraka je Hrvatska, gdje su boravili u ekstradicionom zatvoru, isporučila prošle sedmice pravosudnim organima naše zemlje.

Oni su prije manje od mjesec dana uhapšeni u Omišu, na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana za njima.