Crna hronika
82

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio sporazum, Tomislav Spahović osuđen na 7,5 godina zatvora

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je sporazum koji je Tužilaštvo KS sklopilo sa Tomislavom Spahovićem, optuženom za ubistvo Amila Geca 22. aprila ove godine. Spahović je osuđen na 7,5 godina zatvora, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Sporazumom je Spahović priznao da je 22. aprila 2016. godine u ulici Nusreta Prohića, u sarajevskom naselju Buća Potok, počinio krivično djelo ubistva ispalivši pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec koji je usljed zadobijenih povreda preminuo 23. aprila.

Na današnjem ročištu Spahović je kazao kako je svjesno i bez prisile potpisao sporazum te da pristaje na sve što stoji u njemu. Sporazumom se predviđa plaćanje sudskih troškova i eventualne odštete porodici ubijenog.

Tužilaštvo KS je iznijelo dokaze koji potvrđuju da je Spahović izvršio ubistvo, a da je Arlis Nišić, koji je od danas na drugoj optužnici, nanio teške tjelesne povrede H. Š. koji je bi u vozilu s Gecom.

Spahović je prvobitno pobjegao, a predao se 28. aprila kada je negirao krivnju. Od tada se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo.

MMA borac poznat pod nadimkom "The Beast" je oženjen i ima dvoje maloljetne djece.