Slučaj nerasvijetljen
77

Kamere u ulici Muse Ćazima Ćatića snimile napadača koji je 17. marta ranio maloljetnika u Sarajevu

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U ulici Muse Ćazima Ćatića, u blizini Muzičke akademije u Sarajevu, je 17. marta hicem u potkoljenicu ranjen maloljetnik, ali napadač još uvijek nije lišen slobode. Sada se pojavio i videosnimak na kojem je zabilježeno kako počinitelj bježi.

O čemu je Klix.ba i ranije pisao, u ovoj ulici u kojoj je došlo do pucnjave postoji videonadzor koji je izuzet, ali prema kojem do sada nije bilo nikakvog napretka u istrazi u smislu da postoje osumnjičeni koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima izazivanje opće opasnosti i teža tjelesna povreda.

Na adresu portala sada je stigao snimak kamere koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta na kom je došlo do pucnjave. Kako su to nadzorne kamere zabilježile, maskirani napadač bježi. U trenutku prolaska ispod kamere, napadač je pognuo glave te, iako je imao kapuljaču, dodatno je otežano njegovo identifikovanje.

Iako je prošlo skoro mjesec dana od ovog nemilog događaja, slučaj još uvijek nije rasvijetljen, a prema posljednjim informacijama iz policije, niko nije lišen slobode zbog osnova sumnje da se dovodi u vezu sa ovim događajem.

Kako nezvanično saznajemo, napadač je navodno bježao Logavinom gdje se nalazi i PU Stari Grad što znači da se vjerovatno mimoišao sa policajcima koji su krenuli na mjesto pucnjave te je uspio pobjeći.