Crna hronika
44

Kalesija: Trogodišnjak pao s trećeg sprata zgrade, ljekari mu se bore za život

Piše: D. Brkić
Trogodišnji dječak iz Kalesija pao je s trećeg sprata stambene zgrade u centru grada. S veoma teškim povredama glave dječak je prevezen na UKC Tuzla gdje se ljekari bore za njegov život.

"Pacijent inicijala J.H. je vitalno ugrožen i spojen je na aparat za vještačko disanje“, kazala je za Klix.ba Ersija Aščerić – Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

Dječak je prema pričana očevidaca pao s prozora na beton ispred ugostiteljskog objekta, a veoma brzo je prevezen na UKC Tuzla.

"O nesretnom događaju smo obavijestili dežurnog kantonalnog tužioca koji je izdao određene naredbe kako bi se ispitao i rasvjetlio cijelu slučaj. Uviđaj su obavili službenici PU Kalesija, a istraga se nastavlja“, kazali su nam u Operativnom centru MUP-a TK.

Podsjetimo kako je nedavno u tuzlanskom naselju Slavinovići sedmogodišnji dječak pao sa sprata kuće na metalnu ogradu sa šiljcima. Srećom za njegov život izborili su se ljekari s UKC Tuzla, a prognoze u slučaju trogodišnjeg dječaka iz Kalesije, kako su nam rekli u UKC Tuzla, su krajnje nezahvalne.