{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kalafatu 14, a Šandalu 13,5 godina zatvora

F
3.2.2010. u 16:40
0
1
Kalafatu 14, a Šandalu 13,5 godina zatvora
0
Kalafatu 14, a Šandalu 13,5 godina zatvora
Asim Kalafat i Nedžad Šandal danas su oglašeni krivim za ubistvo Adila Hurića u januaru 2008. godine te ih je Kantonalni sud Sarajevo osudio na 14 odnosno 13 godina i tri mjeseca zatvora.
Sud je utvrdio kako je ovo krivično djelo počinjeno u saizvršilaštvu, kvalificirajući ga ubistvom iz koristoljublja.

Kako je Sud utvrdio, prvookrivljeni i drugookrivljeni su prije "kritičnog događaja" bili zajedno s oštećenim u STR "Lovac" u naselju Dobroševići, gdje su razgovarali i pili, te zaključili da oštećeni ima veću sumu novca.

Pozvali su oštećenog da ide s njima kamionom koji je vozio Kalafat. Na lokalitetu Hendekuša u ilidžanskom naselju Osijek oštećeni je nekoliko puta udaren nepoznatim predmetom, a potom i pregažen spomenutim vozilom.

U izdržavanje kazne po njenoj pravomoćnosti bit će uračunato vrijeme koje su Kalafat i Šandal proveli u pritvoru od 31. odnosno 30. januara 2008. godine.

Porodica oštećenog upućena je na parnicu, a okrivljeni su, s obzirom na imovno stanje, oslobođeni naknade troškova krivičnog postupka.

Prilikom izricanja kazne Sud je imao u vidu olakšavajuće okolnosti - porodične prilike i zdravstveno stanje odnosno psihološki profil okrivljenih, a kao otežavajuće način i motiv izvršenja spomenutog krivičnog djela.

S obzirom na to da se radi o nepravomoćnoj presudi, strane u postupku imaju pravo žalbe u roku od 15 dana po primitku pisanog otpravka presude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: