|

Kako su sarajevski policajci uhvatili maloljetnika koji je mjesecima staricama otimao tašne

Kako su sarajevski policajci uhvatili maloljetnika koji je mjesecima staricama otimao tašne
34
Dž. P.
21.2.2020. u 16:10
15
komentara
34

dijeljenja
Kako su sarajevski policajci uhvatili maloljetnika koji je mjesecima staricama otimao tašne Foto: M. O./Klix.ba
Sarajevski policajci uspijeli su uhvatiti maloljetnog razbojnika koji je već nekoliko mjeseci na području općine Ilidža fizički napadao starice i otimao im tašne.
Uspješna policijska akcija izvedena je u srijedu, 19. februara u večernjim satima, kada je maloljetnik "kružio" po ilidžanskom naselju Pejton i tražio novu žrtvu. Oko 20 sati u ulici Midhata Hujdura Hujke u Pejtonu uočio je M.Š. kojoj je maskiran prišao i otrgnuo joj torbu. Nakon otimačine, pobjegao je u pravcu ilidžanskog naselja Lužani.

Pomoć vozača

Kako saznajemo, sarajevski policajci koji su u srijedu oko 20: 45 sati bili u pješačkoj patroli dobili su dojavu da se dogodila teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način u Pejtonu te da se počinilac udaljava prema Lužanima. Obzirom da nije bilo vremena ni za šta, policajci su zaustavili prvo privatno vozilo koje je naišlo ulicom i zamolili su vozača da ih preveze do Lužana, što je isti i učinio.

Obzirom da maloljetnik nije uspio daleko umaći, policajci su ga brzo uočili, uspjeli sustići i staviti pod kontrolu. Ubrzo je završio s lisicama na rukama. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Blažujski drum, općina Ilidža, pronašli i izuzeli ukradenu torbu, vlasništvo M.Š.

Sve priznao

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni maloljetnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policajci su ga saslušali i preduzimaju se daljnje mjere protiv njega.

Tokom saslušanja maloljetnik je priznao krivična djela. Utvrđeno je da se radi o 17-godišnjaku koji je pljačkao gotovo uvijek po istom scenariju. Bio je maskiran kapuljačom, a na meti su mu bile starije i iznemogle žene, za koje je znao da neće pružiti otpor. Svakodnevno im je trgao tašne.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...