Crna hronika
0

Kako bi ukrali cigarete prekinuli telekomunikacije

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U brčanskom naselju "Š" noćas je opljačkan market "Penzionerka", vlasništvo preduzeća "Željo", odakle su lopovi onijeli cigareta i sitan novac iz kase, ukupne vrijednosti oko 9.000 KM, potvrdio je danas vlasnik firme Sreten Bogičević.

Prema njegovim riječima, nepoznata lica su prethodno razvalila razvodnu kutiju sa telekomunikacionim vodovima kako bi onemogućili eventualne očevice i tehnički sigurnosni sistem da dojave policiji provalu. Zbog toga je od noćas cijela Ulica Branka Radičevića bez fiksne telefonije.

"Najprije su sa zadnje strane objekta pokušali da prokopaju zid, ali kada su naišli na daske ispod izolacije shvatili su da im se to ne isplati, jer bi izgubili puno vremena, pa su onda razbili duplo staklo sa boka zgrade i ušli unutra", rekao je Bogičević Srni.

On je napomenuo da je ovo 11. provala izvršena u posljednjih nekoliko godina u preduzeću "Željo", a četvrta po redu od avgusta prošle godine na ovom prodajnom objektu, te da još nijedna nije rasvijetljena.

"To je poruka kakva je bezbjednost u Brčko distriktu, naročito za nas privrednike, koji se očajnički borimo već godinu dana sa svim posljedicama koje prate recesiju", rekao je Bogičević.

	Pripadnici brčanske policije jutros su izvršili uviđaj na mjestu događaja.

Market "Penzionerka" je poznato mjesto u Brčkom po izuzetno niskim cijenama, svjesno prilagođenim platežnoj sposobnosti penzionera.