Utvrđuje se uzrok
23

Kakanj: U rudniku povrijeđene dvije žene i jedan muškarac

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U rudarskoj jami Begići u Kaknju u prijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su tri osobe zadobile tjelesne povrede i van životne su opasnosti.

Nesreća se dogodila oko 10:30 sati, a glavni rudarski inspektor Ferid Osmanović je kazao da su rudari van životne opasnosti te da su nakon pružanja pomoći u Kaknju povrijeđeni prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Istražne ekipe su na terenu i u toku su uviđajne radnje kojima bi trebale biti utvrđene okolnosti koje su dovele do nesreće, a kako nezvanično saznajemo, povrijeđeni su uposlenici mašinske i geološke struke, dvije žene i jedan muškarac.

Prema posljednjim informacijama, jedna ženska osoba je zadobila povrede karlice, a druga povrede ruke, dok stepen povreda muškarca još uvijek nije poznat.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević razgovarao je s direktorom RMU Kakanj Seadom Imamovićem i ponudio svaku vrstu pomoći, a u narednim danima bit će ostvaren direktni svakodnevni kontakt s RMU Kakanj, a sve u kontekstu poznate kakanjske solidarnosti i međusobne podrške.