MUP Kantona Sarajevo
0

Još uvijek se traga za provalnicima u Barašinov stan

SRNA
Milorad Barašin
Milorad Barašin
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo još tragaju za nepoznatim licem ili više njih koja su u ponedjeljak u noćnim časovima provalili u stan glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milorada Barašina i odnijeli laptop i izvjesnu količinu novca.

"Za sada nemamo nikakvih novih informacija u vezi sa ovim slučajem. Pripadnici policije prema određenim saznanjima preduzimaju taktičke mjere i radnje, ali nekih novih saznanja još nema", rekao je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Portparol kantonalnog Tužilaštva Jasmina Iftić potvrdila je da ni oni ne raspolažu informacijama koje bi upućivale na otkrivanje identiteta počinioca ovog krivičnog djela.

"Dežurni kantonalni tužilac Enes Kamenica je odmah po obavještenju izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tom prilikom su izuzeti relevantni tragovi koji će biti dostavljeni na vještačenje kako bi se otkrio identitet počinioca i rasvijetlile sve okolnosti vršenja krivičnog djela", rekal je Iftić za Srnu.

Ona nije mogla tačno reći šta je otuđeno iz stana Milorada Barašina, koji nije prisustvovao uviđaju jer se nalazi na konferenciji o nasljeđu Haškog tribunala koja se održava u Hagu.

"Mi za sada ne potvrđujemo nikakve informacije vezane za predmete koje su otuđene. Precizne informacije imaćemo kada se Barašin vrati iz inostranstva i ustanovi šta nedostaje", izjavila je Iftić. 

  Tužilaštvo BiH izrazilo je zabrinutost i osudilo ovaj događaj, kao i sve druge oblike napada na nosioce pravosudnih funkcija i nezavisno pravosuđe u BiH.