Crna hronika
1

Još uvijek se ne zna uzrok eksplozije u kotlovnici na KCUS-u

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Uviđaj u vezi s današnjom eksplozijom u kotlovnici KCUS-a još traje i za sada nisu poznati uzroci koji su doveli do tog nemilog događaja.

U međuvremenu, mjesto eksplozije, u kojoj je smrtno stradao jedan radnik mašinskog odjeljenja KCUS-a, a jedan lakše povrijeđen, obišli su federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović i generalni direktor KCUS-a Damir Aganović.

Aganović je u izjavi za medije kazao da je do eksplozije došlo tokom redovnog remonta u centralnoj kotlovnici KCUS-a, koja se vrši nakon grijne sezone, a prema nalogu nadležne inspekcije.

"Sve je rađeno prema pravilima službe. Sarajevogas je prethodno zatvorio plin i do ekplozije je došlo tokom čišćenja trećeg kotla", naveo je direktor KCUS-a.

Savjetnica generalnog direktora KCUS-a za tehničke poslove Mirela Imširija izjavila je da je u toku provjera svih dosadašnjih saznanja, na čemu bi trebalo temeljiti cjelovitu informaciju o detaljima vezanim za uzrok eksplozije.

"Na mjestu nesreće su rukovodilac Tehničkog sektora KCUS-a i šef mašinske službe, te šefica Službe za zdravstveno-tehničku zaštitu, koji prisustvuju uviđaju radi davanja svih relevantnih podataka", kazala je Imširija.