Pretreseno 11 lokacija
0

Još jedna policijska akcija u Tuzlanskom kantonu, zaplijenjeni eksplozivi, oružje i droga

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Policijski službenici na širem području Tuzlanskog kantona ovih dana proveli su još jednu akciju koja se odnosi na sprečavanje zloupotrebe droge, ali i eksplozivnih materija. Do sada su zaplijenili određene količine, a još uvijek niko od osumnjičenih nije uhapšen.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli i postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršili su operativne radnje na 11 lokacija.

Ove aktivnosti provode se u okviru akcija "Top krim" i "Top narko" te su na području Tuzle, Srebrenika, Lukavca, Gradačca i Gračanice pronađeni predmeti koji se vezuju za izvršenje krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška krađa i zloupotreba opojnih droga

"Riječ je o većoj količini eksplozivnih materija, oružja i municije te određenih količina opojnih droga koje su proslijeđene na vještačenje. Zaplijenjeni su i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela teška krađa, nedozvoljena trgovina i tako dalje", kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

U okviru ovih akcija dosad niko od osumnjičenih nije uhapšen, a svi zaplijenjeni predmeti će se koristiti u daljem dokaznom postupku.