Crna hronika
92

Još jedan napad: Vozač trolejbusa zadobio teške tjelesne povrede

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vozač preduzeća GRAS K.N., koji je danas upravljao trolejbusom na relaciji Dobrinja - Trg Austrije, zadobio je teške tjelesne povrede kada ga je napao nepoznati mladić.

Napad se dogodio u 12:10 sati na posljednjoj stanici Dobrinja. Kako je saopćeno iz GRAS-a, nepoznati napadač je, pri izlazu iz vozila na stajalištu Dobrinja ničim izazvan, prišao vozaču K.N., koji je sjedio za volanom, te ga bokserom počeo udarati u glavu i tijelo nanijevši mu teške tjelesne povrede, te je pobjegao. Jedan od putnika obavijestio je dispečera GRAS-a da je došlo do napada.

Povrijeđeni vozač je, u pratnji policije, prevezen kolima Hitne pomoći na KUM gdje mu je ukazana ljekarska pomoć te konstatovane teže povrede. Zadržan je na bolničkom liječenju Klinike za maksiofacijalnu hirurgiju. Uviđaj su obavili pripadnici PU Novi Grad.

"Preduzeće GRAS osuđuje ovakav odnos prema voznom osoblju GRAS-a i javnom gradskom prevozu. Počinioci ovakvih djela se trebaju procesuirati i najstrožije kazniti, u konkretnom slučaju radi se o napadu na službeno lice preduzeća za vrijeme obavljanja njegovih redovnih radnih zadataka. Napadi na službena lica i oštećenja vozila GRAS-a često imaju višestruke posljedice, a što se prije svega odnosi na ugrožavanje sigurnosti službenih lica, korisnika javnog prevoza i onemogućavanje odvijanja javnog gradskog prevoza putnika", saopćeno je iz GRAS-a.