|

Jezero: Pronađeno 12,8 grama marihuane, plinski pištolj i sjeme indijske konoplje

Jezero: Pronađeno 12,8 grama marihuane, plinski pištolj i sjeme indijske konoplje
71
Klix.ba
9.8.2017. u 09:19
49
komentara
71

dijeljenja
Jezero: Pronađeno 12,8 grama marihuane, plinski pištolj i sjeme indijske konoplje
Policijski službenici Policijske stanice Jezero jučer su oko 16:45 sati, u ulici 21. novembra, općina Jezero, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila "Audi" kojim je upravljala osoba M.S. (1995) sa kojim su se u vozilu kao saputnici nalazili A.H. (1983) i S.G. (1997) svi iz Šipova. Prilikom kontrole u vozilu je pronađen plinski pištolj marke BLOW-F92, kalibra 9 mm, za koji vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.
Daljim radom, kod osobe S.G. pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 12,8 grama.

Policijski službenici odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Mrkonjić Grad u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Jezero, 08.08.2017. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršili su pretres kuća i pomoćnih objekata koje koriste navedena osoba i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 68 sjemenki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, metak kalibra 7,9 mm i tri mobilna telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Zbog sumnje da su navedene osobe izvršila je krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", te da je M.S. počinila prekršaj po Zakonu o oružju i municiji, lišeni su slobode i izvršena je kriminalistička obrada.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naredio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo i podnese zahtjev za počinjeni prekršaj.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...