Crna hronika
0

Jednomjesečni pritvor za Čamdžića zbog pokušaja ubistva

FENA
Kantonalni sud u Tuzli
Kantonalni sud u Tuzli
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za šezdesetogodišnjeg Ejuba Čamdžića iz Kladnja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju s nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija.

Kako se navodi u optužnici, postoji osnovana sumnja da je Čamdžić 21. oktobra oko 21.10 sati na platou ispred hotela "Bosna" u Kladnju imao verbalni sukob s dvije osobe, nakon čega je uzeo pištolj "bereta" i ispalio jedan hitac koji je pogodio osobu A.H u predjelu stomaka i tako mu nanio teške tjelesne povrede opasne po život. Kod osumnjičenog je pronađena automatska puška, određena količina municije i spomenuti pištolj.

Policija je lišila slobode Čamdžića, izvršen je uviđaj na mjestu događaja te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu isti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog i nadležnom Sudu stavio prijedlog za određivanje pritvora koji je prihvaćen.

Istraga je u toku.