Organizovani kriminal
0

Jednomjesečni pritvor Memoviću, Hamziću i Adiloviću

SRNA
Sud BiH
Sud BiH
Sud BiH odredio je danas jednomjesečni pritvor Fuadu Memoviću, Adnanu Hamziću i Arifu Adiloviću, zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom droge i krivotvorenjem isprava.

Memović, Hamzić i Adilović, od kojih su dvojica državljani Srbije, a jedan ima dvojno državljanstvo BiH i Srbije, uhapšeni su u Sarajevu 31. marta.

Nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, Sud BiH je utvrdio da postoji sumnja da su Memović, Hamzić i Adilović počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, saopšteno je iz ove pravosudne institucije. 

Sud BiH je, u odnosu na sve osumnjičene, odredio pritvor cijeneći da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od njihovog bjekstva. 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 31. marta u Sarajevu, po nalogu Tužilaštva BiH, izveli su akciju u kojoj je pronađena veća količina čistog kokaina, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 300.000 KM i uhapsili navedena lica. 

  	Kokain je pronađen u magacinu sarajevske firme "Atal group", koja se bavi prodajom i distribucijom bezalkoholnih pića, a koja se nalazi u krugu sadašnjeg Univerzitetskog kampusa, nekadašnje kasarne "Maršal Tito".