{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednomjesečni pritvor Erminu Deliću

F
28.9.2010. u 12:54
0
1
Jednomjesečni pritvor Erminu Deliću
0
Jednomjesečni pritvor Erminu Deliću
Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje kojim se u predmetu "Zijad Turković i drugi" određuje jednomjesečni pritvor Erminu Deliću, osumnjičenom za krivično djelo "organizirani kriminal" u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, neovlaštenim prometom oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene te krivičnim djelima "razbojništvo" i "ubistvo na svirep način".
Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 26. oktobra, saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio kako postoji osnovana sumnja da je Ermin Delić počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Pritvor Deliću je određen zbog postojanja bojazni da bi on, ako bi se našao na slobodi, mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano. Pritvor je određen i zbog vanrednih okolnosti, jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna. Također, s obzirom na način izvršenja ili posljedicu krivičnog djela, postoji stvarna prijetnja narušavanja javnog reda puštanjem ove osobe na slobodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: