Crna hronika
0

Jedna osoba životno ugrožena nakon sudara kod Banja Luke

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač automobila Jugo koje je danas učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nezgodi na Tunjicama, potvrdio je Srni dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Željko Blažić.

On je naveo da je vozač čiji su inicijali A. Z. zadobio prelom nekoliko rebara i povrede karlice usljed prignječenja donjeg dijela tijela.

Blažić je potvrdio da je u udesu povrijeđeno ukupno šest osoba, a osim vozača A. Z. ostali povrijeđeni su van životne opasnosti i zbrinuti su u Kliničko-bolničkom centru Banja Luka.

On je dodao da su povrede zadobili i supruga vozača Juge D.Z. i njihova maloljetna djeca S.Z. i O.Z. i oni su van životne opasnosti.

Teške tjelesne povrede zadobio je vozač Golfa 2 Č.M. koji je zbrinut u šok sobi, ali je svjestan i orijentisan. Na mjestu suvozača se nalazio S.V. koji je zadobio povrede, ali je van životne opasnosti i zadržan je u Kliničkom centru. 

"Do saobraćajnog udesa na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor, na prevoju Tunjice, došlo je danas u 16.45 sati kada je vozač Golfa 2 pokušao preticati vozilo Golf 5, a potom, zbog velike brzine, nije uspio da se vrati u traku i sudario se sa Jugom koji mu je išao u susret iz pravca Prijedora", rekao je Blažić. 

On je dodao da je Golf 2 ovom prilikom udario u zadnji dio Golfa 5, ali i silovito udario Jugo, te ga odgnurnuo s puta.
Tužilac Blažić demantovao je da je bilo požara na vozilima, ali je dodao da su vatrogasci morali rezati Jugo kako bi iz njega izvukli nastradale.

Vozač Golfa 5 čiji su inicijali S.G. nije povrijeđen. 

Saobraćaj na ovom pravcu bio je obustavljen sat vremena.