Mjesto Donja Zimča
77

Jedna osoba ranjena prilikom akcije hapšenja kod Visokog

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U mjestu Donja Zimča kod Visokog u večernjim satima prilikom hapšenja jedne osobe došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a jedna osoba je ranjena.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je Aldina Alić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je dodala da su pripadnici prilikom hapšenja muškarca B. G. upotrijebili i vatreno oružje te ga ranili.

"Budući da se radilo o višestrukom izvršiocu teških krivičnih djela, za kojeg se raspolagalo pouzdanim operativnim podacima da posjeduje vatreno oružje, i koji je u proteklom periodu svojim ponašanjem izazivao strah i uznemirenost mještana Visokog, Kiseljaka i drugih susjednih općina, formiran je operativni Štab, koji je u skladu sa prikupljenim operativnim podacima i saznanjima na terenu, rukovodio naznačenom akcijom, izdavao naredbe i koordinirao svim aktivnostima. Prilikom lišenja slobode, od strane policijskih službenika je upotrijebljeno službeno vatreno oružje, budući da se navedeno lice oglušilo o naredbe izdate od strane policijskih timova i isto je tom prilikom iskazalo namjeru da će ugroziti sigurnost policijskih službenika", kazala je Alić.

Kako Klix.ba saznaje uhapšeni B. G. se već duže vremena skrivao od policije koja ga je i ranije pokušala uhapsiti zbog više teških krivičnih dijela koja mu se stavljaju na teret, ali večeras nakon ranjavanja sproveden je u Policijsku stanicu Visoko na dalju istragu, a zatim i u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je zadržan na promatranju uz policijski nadzor.

Na mjestu hapšenja započete su uviđajne radnje koje obavlja Sektor kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.