MUP KS
0

Jedna osoba poginula, jedna uhapšena

Sarajevo-x.com
Golf u kojem je stradao 23-godišnjak (Foto: Sarajevo-x.com)
Golf u kojem je stradao 23-godišnjak (Foto: Sarajevo-x.com)
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 22 sata u Hotonju, općina Vogošća, poginuo je 23–godišnji Sanel Beha. Naime, Beha je upravljao automobilom “Golf”, kada je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u pozidu na cesti. U ovoj saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobio je saputnik iz “Golfa” 29-godišnji Nurif Osmanović.

“Pacijent je zadobio kontuziju glave i vrata, ali s obzirom da je dovezen u alkoholiziranom stanju, tokom noći zadržan je na opservaciji, ali je jutros pušten na kućno liječenje”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo.

Osim saobraćajne nesreće, protekla noć, prema riječima Jandrićeve, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bila je dosta mirna.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su, pak, sinoć uhapsili 29-godišnjeg B.G. zbog upotrebe vatrenog oružja. Naime, 29-godišnjak je ispred zgrade u ulici Aleja lipa pucao iz pištolja u vazduh. U pucnjavi, srećom, niko nije povrijeđen.

I u operativnom centru MUP- a KS ocijenili su novogodišnju noć relativno mirnom. Naime, zabilježeno je najviše prijava zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Hitna pomoć Kantona Sarajevo, pak, u novogodišnjoj noći imala je 511 intervecija.

Srećom, nije bilo povrijeđenih u pucnjavama ili povrijeđenih od upotrebe noževa. Većina pacijenata je potražila ljekarsku pomoć zbog prekomjernog konzumiranja alkohola, a jedna djevojka je pomoć potražila zbog teže povrede oka zadobijene od petarde.