Nesreća u Sarajevu
0

Jedna osoba poginula, dvije povrijeđene kod Jevrejskog groblja

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se u 17.55 sati dogodila u ulici Put Mladih muslimana, kod Jevrejskog groblja, rečeno nam je u Operativnom centru sarajevskog MUP-a.

Sudarili su se taksi vozilo Golf 3 i trkaći automobil Honda, bez registarskih oznaka. Na teren su izašle policijska i ekipe Hitne pomoći, no jednoj povrijeđenoj osobi spasa nije bilo.

Prema informacijama iz Operativnog centra sarajevskog MUP-a smrtno je stradao vozač Honde, u bolnici Koševo nam je potvrđeno da se radi o Emiru Musiću (1985), koji je dovezen mrtav u bolnicu u 18.15 sati.

Povrijeđeni su vozač Muhamed Ibrahimović i putnik Fahrudin Selimović iz taksi vozila.

"Obojica su zadobili izuzetno teške povrede. Fahrudin Selimović (1966) ima serijsku frakturu rebara, frakturu nadlaktice, te povrede unutrašnjih organa. Smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Muhamed Ibrahimović (1975) ima politraumu (teško povrjeđivanje nekoliko organa) i lomove. U operacionoj je sali kod abdominalnog hirurga i ortopeda, a nakon operacije i on će biti prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju", rekla nam je glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo nakon što je vozač Honde "zakačio" desni trotoar, a onda se odbio u suprotnu traku i naletio na taksi vozilo.