Crna hronika
114

Jedini preživjeli otkrio detalje nesreće u kojoj su poginuli studenti iz Vinkovaca

Klix.ba
Foto: ISS Mostar
Foto: ISS Mostar
Stjepan Bošković (21), student mostarskog Sveučilišta iz Đakova, jedini preživjeli u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jučer ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okolice kod mjesta Bijela na putu Mostar- Jablanica, ispričao je kako je došlo do nesreće.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedištu iza suvozačice Antonije, a do njega su sjedili Domagoj i Tena. Po Stjepanovim riječima Vjekoslav Božanović koji je vozio automobil u jednom trentku se sageo da potraži nešto, vjerojatno CD, i u tom trenutku je vozilo skrenulo s kolovoza i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put, prenosi HMS.

Stjepan kaže kako je dok su bili zarobljeni u vozilu, u rijeci pokušvao izaći kroz gepek, ali nije uspio. Vidio je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspio se izvući iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio doplivati do obale i tako se spasiti.

Tijelo Vjekoslava Božanovića iz Vinkovaca, koji je upravljao automobilom Škoda fabia izvučeno je danas oko podne iz Neretve. Ronioci su ga pronašli 15 metara od automobila koji se survao u rijeku i u kojem je život izgubilo još troje njegovih kolega Tena Vračević, Domagoj Roso i Vjekoslavova djevojka Antonija Šarić , dok su iz Mostara putovali kućama, kako bi sa svojim porodicama dočekali nadolazeće praznike.

Njihova tijela, kao i automobil kojim su putovali ronioci su izvukli sinoć iz Neretve oko 19 sati.

Četvero poginulih bili su studenti filozofije, agronomije, tjelesne kulture i medicine na Sveučilištu u Mostaru.

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostarau održat će se sutra (ponedjeljak) u 9 i 30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10:30 sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla bit će služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.