UKCRS
1

Jedan od povrijeđenih kod Laktaša stabilno, drugi životno ugrožen

Piše: M. T.
UKC RS (Foto: Klix.ba)
UKC RS (Foto: Klix.ba)
Od dvije osobe koje su teško povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se protekle noći dogodila na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor, u mjestu Čardačani, u općini Laktaši, jedna je van životne opasnosti, a druga je još životno ugrožena.

Ovo su potvrdili u Univerzitetskom kliničkom centru RS, u Banjoj Luci.

Kakos u naveli, pacijenti su primljeni u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje gdje se odmah pristupilo dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Prema riječima dr. Vladimira Kekovića, glavnog dežurnog na Hirurgiji danas, te glavnog dežurnog ljekara Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr. Bojana Tomanića, pacijent S. S. (1988.) je primljen sa srednje teškim povredama koje uključuju povrede glave i kontuziju grudnog koša. Njegovo stanje je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene.

Pacijent S. G. (1993.) primljen je sa teškim tjelesnim povredama koje uključuju kontuziju pluća, hematopneumotoraks lijevo i povredu lijeve ruke. Pacijent je na aparatu za vještačko disanje, a sve dalje prognoze su preuranjene.

Do saobraćajne nezgode je došlo oko 1:55 sati, usljed slijetanja s kolovoza putničkog automobila Passat kojim je upravljao S.S. (1988.) iz Laktaša, a s kojim su se u vozilu nalazile još dvije osobe.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Laktaši.