Derventa
0

Jedan mladić ubijen, a drugi povrijeđen u kafanskoj tuči

FENA
Dušan Ćudić (1983.) sinoć je, nakon tuče, ubio Darka Davogića (1985.), a Branislavu Miloševiću (1988.) nožem nanio ubodnu ranu u predjelu grudi.

Ubistvo i pokušaj ubistva dogodili su ispred ugostiteljskog objekta "Stela“ u Velikoj Sočanici u općini Derventa.

Tamošnjoj Policijskoj stanici je oko 20.30 sati prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu "Stela“ u Velikoj Sočanici izbila tuča u kojoj ima i povrijeđenih.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su ispred objekta zatekli beživotno tijelo Darka Davogića, iz derventskog naselja Cerani.

U prisustvu zdravstvenik radnika Hitne pomoći Doma zdravlja Derventa na tijelu preminulog konstatovane su ubodne rane u predjelu vrata i grudnog koša, potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

U ugostiteljskom objektu zatečen je povrijeđeni Branislav Milošević iz Donjih Cerana, a zatim prevezen u Opštu bolnicu u Doboju, gdje je zadržan na liječenju.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa ubrzo su lišili slobode Dušana Ćudića, kod koga je pronađen i izuzet nož, za koji postoji osnov sumnje da je korišten prilikom izvršenja ovih krivičnih djela.

Na osnovu do sada prikupljenih operativnih saznanja, utvrđeno je da su ovi mladići u “Steli” zajedno konzumirali alkohol, nakon čega je došlo do prepirke, a zatim i tuče koja se prenijela i van ugostiteljskog objekta.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i PS Derventa.

Tijelo preminulog Davogića prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje će, na osnovu naredbe dežurnog tužioca, biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšeni Dušan Ćudić je danas, zajedno s izvještajem o počinjenim krivičnim djelima, predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.