{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna sjednica u predmetu "Halilović i drugi"

F
5.12.2007. u 15:34
0
1
Javna sjednica u predmetu "Halilović i drugi"
0
Javna sjednica u predmetu "Halilović i drugi"
Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH danas je održalo javnu sjednicu u povodu žalbi na presudu Kantonalnog suda Sarajevo u krivičnom predmetu Rešad Halilović, Halid Aliti, Aleksandar Krvavac, Amer Bardak, Damir Mulić, Mersad Kocić za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.
Prvostepenom presudom Kantonalnog suda Sarajevo, Rešad Halilović Reša i Halid Aliti osuđeni su na po četiri godine, a Aleksandar Krvavac Aca na godinu i pet mjeseci zatvora, dok su Amer Bardak Guza, Damir Mulić Dame te Mersad Kocić Koca oslobođeni optužbi.

Na sjednici Apelacionog vijeća federalni tužitelj je predložio da se u osuđujućem dijelu žalbe optuženih odbiju, a da se presuda u oslobađajućem dijelu ukine te naredi održavanje pretresa pred Apelacionim vijećem.

Branitelji Halilovića, Alitija i Krvavca žalili su se na osuđujući dio presude te predložili njeno ukidanje i oslobađanje osuđenih ili preinačenje presude i smanjenje kazni.

Istovremeno, branitelji Bardaka, Mulića i Kocića, koji su u prvostepenom postupku oslobođeni optužbi, predložili su da se potvrdi prvostepena presuda.

Odluka Vrhovnog suda Federacije BiH u ovom krivičnom predmetu bit će naknadno saopćena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: