Priznao krivicu
39

Jasmin Ćatić osuđen zbog ranjavanja Mirze Hatića u septembru 2023. godine

S. Š.
Screenshot
Screenshot
Općinski sud u Sarajevu osudio je Jasmina Ćatića zvanog Bomba na 18 mjeseci zatvora zbog ranjavanja Mirze Hatića u septembru prošle godine.

Općinski sud u Sarajevo prihvatio je sporazum o priznanju krivice te je tako izrekao Ćatiću kaznu zatvora od 18 mjeseci za izazivanje opće opasnosti, odnosno za ranjavanje Mirze Hatića u septembru 2023. u ljetnjoj bašti kafića na Baščaršiji.

Kako je za Klix.ba kazao Omar Mehmedbašić, sud je uz priznanje krivice, prihvatio i navode koje je on iznio, odnosno to da Ćatić u posljednjih 10 godina nije napravio niti jedno krivično djelo te mu je i to uzeto kao olakšavajuća okolnost.

Ćatić se, kako je navedeno u optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, tereti da je 19. septembra 2023. godine oko 11:37 sati u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Starom Gradu u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa Mirzi Hatiću., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.

Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se potuku, optuženi mu se obratio riječima "Ti ćeš dobiti svoje", nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu Hatića koji je zadobio lake tjelesne povrede.