{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki

20.7.2012. u 15:02
0
0
Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki
0
Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki
Foto: Ilustracija
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Jasmina Ćatića Bombu i Jasmina Pičugu iz Sarajeva, koje se sumnjiči za navođenje na prostituciju, saznaje portal Klix.ba.
Ćatić i Pičuga su, zajedno s još jednom osobom, uhapšeni u akciji Koridor, koja je izvedena u četvrtak u Sarajevu, a pretreseno je pet objekata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo.

Njih dvojicu se sumnjiči da su putem više novinskih oglasa navodili i podsticali na pružanje seksualnih usluga državljanku Bugarske. To se, prema nezvaničnim informacijama, dešavalo u stanu na adresi Habibe Stočević 19, u sarajevskom naselju Dobrinja, koji su unajmili, a žrtva je u prosjeku imala pet-šest klijenata dnevno.

Prema nezvaničnim informacijama, državljanka Bugarske se zove Borislava, a u našoj zemlji je imala bh. ličnu kartu i vozačku dozvolu na ime Amela Tahirović. Nezvanično, na njoj nije bilo tragova fizičkog zlostavljanja, ali je zastrašivana. Ona je nakon policijske akcije smještena u sigurnu kuću, a Ćatić i Pičuga će nakon saslušanja u policiji biti predani nadležnom tužilaštvu.

Jedan od novinskih oglasa s brojem telefona Bugarke (Foto: Klix.ba)
Jedan od novinskih oglasa s brojem telefona Bugarke (Foto: Klix.ba)

Podsjetimo, Jasmin Ćatić Bomba višestruko je osuđivan zbog raznih krivičnih djela. Kantonalni sud u Sarajevu 2006. godine osudio ga je na 14 mjeseci zatvora, jer je drogu kupljenu u RS dilao po Sarajevu. Kazna mu je izrečena nakon što je 2008. godine s tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Ćatića je Općinski sud u Travniku osudio na 14 mjeseci zatvora zbog postavljanja eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića, vlasnika firme Hari, u februaru 2007. godine. Bomba nije eksplodirala. I ova kazna mu je izrečena nakon sklapanja sporazuma sa tužilaštvom. Policija je Ćatića također dovodila u vezu sa više revolveraških obračuna u Sarajevu. U okviru istrage o postavljanju eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića privođen je Jasmin Pičuga, ali je on potom pušten na slobodu.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: