{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki

20.7.2012. u 15:02
0
0
Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki
0
Jasmin Ćatić Bomba i Jasmin Pičuga bili makroi Bugarki
Foto: Ilustracija
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Jasmina Ćatića Bombu i Jasmina Pičugu iz Sarajeva, koje se sumnjiči za navođenje na prostituciju, saznaje portal Klix.ba.
Ćatić i Pičuga su, zajedno s još jednom osobom, uhapšeni u akciji Koridor, koja je izvedena u četvrtak u Sarajevu, a pretreseno je pet objekata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo.

Njih dvojicu se sumnjiči da su putem više novinskih oglasa navodili i podsticali na pružanje seksualnih usluga državljanku Bugarske. To se, prema nezvaničnim informacijama, dešavalo u stanu na adresi Habibe Stočević 19, u sarajevskom naselju Dobrinja, koji su unajmili, a žrtva je u prosjeku imala pet-šest klijenata dnevno.

Prema nezvaničnim informacijama, državljanka Bugarske se zove Borislava, a u našoj zemlji je imala bh. ličnu kartu i vozačku dozvolu na ime Amela Tahirović. Nezvanično, na njoj nije bilo tragova fizičkog zlostavljanja, ali je zastrašivana. Ona je nakon policijske akcije smještena u sigurnu kuću, a Ćatić i Pičuga će nakon saslušanja u policiji biti predani nadležnom tužilaštvu.

Jedan od novinskih oglasa s brojem telefona Bugarke (Foto: Klix.ba)
Jedan od novinskih oglasa s brojem telefona Bugarke (Foto: Klix.ba)

Podsjetimo, Jasmin Ćatić Bomba višestruko je osuđivan zbog raznih krivičnih djela. Kantonalni sud u Sarajevu 2006. godine osudio ga je na 14 mjeseci zatvora, jer je drogu kupljenu u RS dilao po Sarajevu. Kazna mu je izrečena nakon što je 2008. godine s tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Ćatića je Općinski sud u Travniku osudio na 14 mjeseci zatvora zbog postavljanja eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića, vlasnika firme Hari, u februaru 2007. godine. Bomba nije eksplodirala. I ova kazna mu je izrečena nakon sklapanja sporazuma sa tužilaštvom. Policija je Ćatića također dovodila u vezu sa više revolveraških obračuna u Sarajevu. U okviru istrage o postavljanju eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića privođen je Jasmin Pičuga, ali je on potom pušten na slobodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: