|

Izvučena tijela dvojice rudara kod Srebrenice nakon deset sati potrage

Izvučena tijela dvojice rudara kod Srebrenice nakon deset sati potrage
911
Piše: M. N.
22.3.2019. u 20:43
0
komentara
911

dijeljenja
Izvučena tijela dvojice rudara kod Srebrenice nakon deset sati potrage Jamski kop Braćan Rudnika "Boksit"
Nakon više od 10 sati kopanja izvučena su tijela dvojice rudara prethodno zatrpanih u jamskom kopu Braćan Rudnika "Boksit" na području Srebrenice.
Kako nam je rekao portparol PU Zvornik Miljan Bobar, tijela su izvučena oko 19:30 sati. Naređena je i obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Stradali su rudari Slaviša Žugić (44) iz Milića i Branislav Ostojić (30) iz Zvornika koji su bili kvalifikovani i iskusni radnici.

Nesreća se dogodila oko 10 sati kada se na rudare obrušilo više od 50 kubnih metara materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

Na otkopavanju i traganju za Žugićem i Ostojićem radili su njihove kolege rudari i čete za spašavanje.

Uposlenici rudnika Boksit su u šoku, a nadležni su pokrenuli istragu kako bi utvrdili uzrok ove nesreće i da li je bilo propusta.

Naime, nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavne službene osobe, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće, navodi se u saopštenju kompanije.

Predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.
Stranica nedostupna · Klix.ba

Stranica trenutno nije dostupna

Vrati se na početnu stranicu ili prijavi grešku na [email protected]