Višegrad
0

Izvađena tijela nastradalih

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ronioci specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske izvadili su jutros iz akumulacionog jezera Hidroelektrane "Višegrad" u mjestu Brodar tijela Dražena Kneževića /46/, njegove supruge Nataše /42/ i Branke Pavlović /51/.

Nastradali Knežević je bio direktor preduzeća "Hidroelektrane na Drini", njegova supruga Draga stomatolog u Domu zdravlja, a Pavlovićeva službenik u opštini Višegrad.

Tijela su izvučena sa dubine od 9,5 metara iz automobila koji je bio prevrnut na krov, a u ovoj akciji su, osim ronioca, učestvovali pripadnici Policijske stanice Višegrad, radnici Hidroelektrane "Višegrad" i prijatelji nastradalih.

Prethodno su specijalnom podvodnom kamerom, koju je za potrebe Hidroelektrane "Višegrad" nabavio nastradali Knežević, tačno locirali mjesto gdje se nalazi automobil sa stradalim putnicima.

Prema riječima zamjenika Policijske stanice u Višegradu Vučete Šipčića, sinoć je oko 20.30 časova automobil "golf pet", vlasništvo porodice Knežević, iz zasad neobjašnjivih razloga, izgubio kontrolu u tunelu i na njegovom izlazu skrenuo sa magistrale, udario u stijenu i survao se u provaliju duboku oko dvadesetak metara.

Očevidac, koji nije želio da mu se pominjem ime, rekao je sinoć da je vidio da automobil ispred njega krivuda i nestaje sa kolovoza u mraku.

On je telefonom obavijestio policiju u Višegradu koja je brzo izašla na mjesto nesreće.

Na mjestu udara Kneževićevog automobila u stijenu sinoć je pronađena jedna registarska tablica na osnovu koje se odmah utvrdilo čija se tijela nalaze u Drini.