{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi

S
17.3.2012. u 09:00
0
10
Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi
0
Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi
Plava bolnica UKC “Tuzla”
Bakterija psoudomonas izolovana je na jednoj od česmi u Plavoj bolnici Univerzitetsko – kliničkog centra u Tuzli. Zbog kontaminacije vode, rukovodstvo UKC “Tuzla” izdalo je urgenciju kojom se zabranjuje upotreba vode sa sporne česme medicinskom osoblju i pacijentima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
“Urgencija je izdata zbog privremene neispavnosti vode na jednoj od česmi. Urgencija ostaje na snazi sve dok se ne dobiju rezultati kontrolnog nalaza vode”, navodi menadžment UKC “Tuzla”.

U UKC “Tuzla” navode kako su o kontaminaciji vode na vrijeme obavješteni pacijenti, ali imamo informaciju od povjerljivog izvora kako pacijenti nisu obavješteni o tome u isto vrijeme kad i medicinsko osoblje. Razloga za paniku i strah nema, jer su preduzete mjere na otklanjanju uzoraka kontaminacije, a menadžment UKC “Tuzla” navodi kako je riječ o prolaznoj i lokalizovanoj kontaminaciji vode na jednoj od česmi.

“Nema kontaminacije na drugim česmama i u vodosnabdijevanju UKC “Tuzla”. Analizom ćemo ustanoviti kako je uopšte došlo do kontaminacije”, navodi menadžment UKC “Tuzla”.

Inače, bakterija pseudomonas je veoma opasna i može zahvatiti kožu, potkožno tkivo, kosti, uši, oči, mokraćne kanale i srčane zaliske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: