{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
17.3.2012. u 09:00
0
10
Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi
0
Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi
Plava bolnica UKC “Tuzla”
Bakterija psoudomonas izolovana je na jednoj od česmi u Plavoj bolnici Univerzitetsko – kliničkog centra u Tuzli. Zbog kontaminacije vode, rukovodstvo UKC “Tuzla” izdalo je urgenciju kojom se zabranjuje upotreba vode sa sporne česme medicinskom osoblju i pacijentima.
“Urgencija je izdata zbog privremene neispavnosti vode na jednoj od česmi. Urgencija ostaje na snazi sve dok se ne dobiju rezultati kontrolnog nalaza vode”, navodi menadžment UKC “Tuzla”.

U UKC “Tuzla” navode kako su o kontaminaciji vode na vrijeme obavješteni pacijenti, ali imamo informaciju od povjerljivog izvora kako pacijenti nisu obavješteni o tome u isto vrijeme kad i medicinsko osoblje. Razloga za paniku i strah nema, jer su preduzete mjere na otklanjanju uzoraka kontaminacije, a menadžment UKC “Tuzla” navodi kako je riječ o prolaznoj i lokalizovanoj kontaminaciji vode na jednoj od česmi.

“Nema kontaminacije na drugim česmama i u vodosnabdijevanju UKC “Tuzla”. Analizom ćemo ustanoviti kako je uopšte došlo do kontaminacije”, navodi menadžment UKC “Tuzla”.

Inače, bakterija pseudomonas je veoma opasna i može zahvatiti kožu, potkožno tkivo, kosti, uši, oči, mokraćne kanale i srčane zaliske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: