U Hrasnom
3.8k

Izlog pekare Manja u Sarajevu razbijen i poliven crvenom bojom

A. L.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Izlog pekare Manja u sarajevskom naselju Hrasno razbijen je tokom noći i poliven crvenom farbom.
To je već drugi slučaj u dva dana da je prijavljena materijalna šteta na izlogu ove pekare s tim da je prvi put bila u pitaju poslovnica u centru Sarajeva.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mersiha Novalić potvrdila nam je da je prijavljeno oštećenje portala u ulici Džamijska br. 6. Kazala je da je u pitanju krivično djelo Oštećenje tuđe stvari.

Podsjetimo da se pekara Manja suočila s problemima nakon kontroverznih stavova vlasnika Saše Trivića.

Nakon što je prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, početkom sedmice je na društvenoj mreži napisao "u Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se".

To je bio njegov odgovor na pitanje "Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći", a koje je postavljeno u vezi sa izborima u Srbiji i burnih reakcija opozicije koja negoduje i optužuje vladajući SNS i predsjednika Aleksandra Vučića da su organizovano dovodili glasače iz bh. entiteta RS da prekroje volju stanovnika Beograda.

Nekoliko sati poslije, Trivić se izvinio zbog svojih riječi.

"Izvinjavam se svima na sa moje strane neprimjerenom komentaru na provokaciju na koju nisam bio dovoljno pametan da odgovarajuće ogovorim jer nisam razmišljao o nekom drugačijem tumačenju napisanoga. Jos jednom moje izvinjenje."