|

Izgorio restoran povratnika u Srebrenicu Jasmira Beganovića

Izgorio restoran povratnika u Srebrenicu Jasmira Beganovića
91
A. K.
29.10.2019. u 15:58
56
komentara
91

dijeljenja
Izgorio restoran povratnika u Srebrenicu Jasmira Beganovića Foto: Čitatelj
Restoran na vodi vlasnika Jasmira Beganovića, koji se nalazi na plaži Oštrika jezera Perućac kod Srebrenice, noćas je u potpunosti izgorio, a uzrok izbijanja vatre još uvijek nije utvrđen. Beganović je za Klix.ba iznio sumnju da je vatra namjerno podmetnuta, a štetu procjenjuje na 50.000 KM.
Na plaži Oštrika jezera Perućac kod Srebrenice noćas je, tri sata poslije ponoći, izbio požar na ugostiteljskom objektu Jasmira Beganovića, koji su tamošnji vatrogasci uspjeli ugasiti.

Pripadnici Policijske stanice Srebrenica izašli su na mjesto događaja, a dok stručna ekipa iz Bijeljine utvrđuje uzrok požara i visinu štete, Beganović za Klix.ba kaže da je vatra najvjerovatnije namjerno podmetnuta.

"Čovjek koji se nalazio u blizini objekta obavijestio me o požaru, a kada sam došao na mjesto događaja vidio sam da je sve zapaljeno. Objekt je u potpunosti uništen, kao i skupocjeni inventar koji se nalazio unutra. Policija kaže da je najvjerovatnije riječ o instalacijama, ali ja vjerujem da je vatra namjerno podmetnuta, jer sam ranije sve uređaje isključio iz struje", kazao je Beganović za Klix.ba.

Beganović se u Srebrenicu vratio 2002. godine, a restoran je otvorio deset godina kasnije. Laganim koracima opremao je svoj ugostiteljski objekt, a priča nam da je nedavno podigao kredit u visini od osam hiljada konvertibilnih maraka te da je pet već uložio u pripremu objekta za rad i u zimskom periodu.

"Sve sam pripremio da mogu raditi, ali, eto, toga neće biti. Ovo mi je bio jedini izvor prihoda i od restorana sam hranio troje djece i suprugu", kaže nam Beganović, koji će nakon ovog nemilog događaja firmu morati zatvoriti, a dva radnika koji su radili skupa s njim, nažalost, otpustiti.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...