Crna hronika
0

Izboden nožem: Povrijeđeni maloljetnik iz Janje nakon operacije u teškom stanju

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sedamnaestogodišnjak iz Bijeljine, kojeg je danas nožem izbo godinu dana mlađi drug, u dvorištu Srednje stručne škole u Јanji, zadobio je četiri ubodne rane i nakon operacije je u teškom je stanju.

Majka povrijeđenog učenika rekla je da ne zna odakle pravo jednom djetetu da nosi nož u školu.

"Kakvo je vaspitanje tog djeteta, kada mu je dozvoljeno da nosi nož u školu? Pitam se odakle i pravo nadležnima u školi da dozvole djeci da nose noževe po školi. Iznenađuje me ponašanje čelnih ljudi iz škole koji nisu došli da vide da li se moje dijete probudilo nakon operacije", ispričala je za BN televiziju dječakova majka Olivera Tomić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Јanja Mustafa Gradaščević osudio je ovaj slučaj te smatra da su u odgoju mladih zakazale obrazovne institucije, kao i porodica. Zatražio je od nadležnih da rasvijetle ovaj događaj, te da počinioci sličnih događaja budu procesuirani, čime bi se spriječili nemili incidenti.

Pripadnike Policijske stanice u Јanji, danas je u 12:30 sati, osoblje Doma zdravlja Јanja obavijestilo da je u ovu ustanovu dovezen dječak (17) iz Bijeljine, s povredama stomaka koje su najvjerovatnije nanesene nožem.

Utvrđeno je da mu je povrede naneo najvjerovatnije šesnaestogodišnji dječak iz Janje u školskom dvorištu tamošnje Srednje stručne škole.