Crna hronika
0

Izbio požar u napuštenom hangaru u Kampusu Univerziteta u Sarajevu

Piše: N. J.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Sarajevski vatrogasci su u subotu oko 10 sati izašli na intervenciju u krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, gdje je požar zahvatio jedan napušteni hangar, potvrđeno je za Klix.ba u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Kako nam je rekao dežurni operativni u PVB-u KS, vatrogasci su obaviješteni u 10:03 sati nakon čega su na teren izašli sa tri vozila.

"Riječ je o napuštenom hangaru u krugu Kampusa UNSA. Vatra je zahvatila i krov objekta, a intervencija je još u toku", rečeno nam je u PVB-u KS oko 11 sati. Kako smo saznali, niko nije povrijeđen u požaru.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba su rekli da su radnici firme Harex "na jednom od objekata u krugu Kampusa" izvodili radove na krovnoj konstrukciji usljed čega je došlo do požara.

"Izgorio je dio te konstrukcije, a vatrogasci su ugasili požar. Riječ je o jednom od objekata koji je ranije bio napušten, te su radnici radili na njegovom renoviranju", rekao je dežurni operativni u MUP-u KS.

Požar je lokalizovan u 10:25 sati, a potpuno je ugašen oko 12 sati.