Okončana akcija
141

Iz Rudnika Kreka i zvanično potvrdili smrt rudara, nakon izvlačenja iz jame tijelo pregledao mrtvozornik

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Iz Rudnika uglja Kreka večeras su se oglasili povodom pronalaska rudara Asima Šehanovića. Kako su kazali, ljekar mrtvozornik večeras u 21:40 sati je konstatovao smrt.
Kako je Klix.ba ranije izvijestio, spasilačka akcija u Rudniku lignita u Mramoru kod Tuzle nažalost je okončana tragično, s obzirom da je iz unutrašnjosti izvučeno beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića (51).

Iz Rudnika uglja Kreka, kojem pripada mramorski pogon, su kazali da je po pronalasku komorata obaviještena Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i Policijska uprava Zapad, naglasivši da je on iz jame iznesen oko 21:30 sati.

"Nažalost, doktor Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla - ljekar mrtvozornik je po pregledu unesrećenog radnika konstatovao smrt u 21:40 sati. Ovim putem Rudnik uglja Kreka iskazuje neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom našeg komorata, a porodici, prijateljima i komoratima izjavljujemo najdublje saučešće", naveli su iz Rudnika uglja Kreka.

Podsjetimo, rudarska nesreća dogodila se proteklog petka, kada je usljed naglog oslobađanja pritiska, odnosno obrušavanja mase došlo do zatrpavanja živog rudara, odnosno prvog kopača.