Zenica
0

Iz rijeke Bosne izvađen leš nepoznatog muškarca

Zeda
Zenica
Zenica
U naseljenom mjestu Novi Vranduk kod Zenice mještani su u jutarnjim satima, u subotu, primjetili da u vodi rijeke Bosne pluta tijelo utopljenika.

Nakon što je tijelo izvađeno iz vode utvrđeno da se radi o lešu nepoznate muške osobe, starosti oko 40 godina i visine oko 190 cm, koja kod sebe nije imala nikakvih dokumenata što bi olakšalo identifikaciju. Danas, nedjelja, je na Odjelu patologije Kantonalne bolnice Zenica obavljena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o utapljanju lica i da se tijelo nalazilo u vodi najmanje 7 – 10 dana. Na tijelu utopljenika nema nikakvih karakterističnih obilježja, koja bi olakšala identifikaciju, a radi se o osobi višeg stasa, koja je pročelava i crnokosa.

Tijelo je prema kazivanju mještana prvo primjetio mještanin koji je automobilom prelazio preko 'Plavog mosta' na rijeci Bosni i odmah se zaustavio, te upozorio grupu lica, koja je na lijevoj strani iz rijeke vadila naplavine drva. Na upozorenje da pluta leš utopljenika 'riječne drvosječe' su odgovorile da se su primjetili plutanje, ali da misle da se radi o bačenoj 'drobini', tj.'o životinjskom otpadu nakon klanja'. Ipak, kada su čakljama privukli plutajuće tijelo vidjeli su da se radi o utopljeniku i odmah pozvali policiju. Leš utopljenika su na obalu prema nalogu uviđajne ekipe izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade iz Zenice, nakon čega je izvršen uviđaj. Istraga o ovom utapljanju je u toku.