Crna hronika
0

Iz biltena MUP-a ZDK-a

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je danas da su u utorak prijavljena tri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Dva su registrovana u Zenici, a jedan u Visokom.

Na putevima ZDK-a jučer se dogodila saobraćajna nezgoda i to na području općine Tešanj bez povrijeđenih osoba.

Zbog sumnje da su izvršili provalnu krađu u vozilo jučer su slobode lišeni: A.B., S.B., A.M. i S.H. svi iz Zenice. Kod njih su pronađeni predmeti koji potiču iz provalne krađe u vozil "fijat tipo", vlasništvo H.S. iz Zenice. Provalna krađa dogodila se u noći 4./5. februar u ulici Tetovska, a tom prilikom ukraden je akumulator, komplet mehaničkih ključeva, dva autozvučnika, memorijska kartica za fotoaparat, platneni ruksak i određena količina kozmetike.

Jučer je od 13.30 do 14.30 sati u ulici Branislava Nušića iz kuće vlasništvo Z.N. iz Zenice ukraden pištolj CZ, kalibra 7,62 mm nepoznatog serijskog broja.

U noći 4./5. februar od 20.00 do 09.00 sati u Hajkovićima je ukraden "golf" (859-K-204) sive boje, vlasništvo N.N. iz Kaknja.

U noći 4./5.februar u mjestu Gorani iz šupe Š.S. ukradena je motorna pila "husvarna".

M.K. nastanjen u Ulici kadije Uvejsa bb, općina Visoko, jučer je u Policijsku upravu Visoko prijavio da je oko 13.00 sati u dvorištu svoje kuće pronašao eksploziv, koji je prema njegovoj prijavi bačen u dvorište. Prema izjavi M.K., on je eksploziv odnio i ostavio na koritu rijeke Bosne, o čemu je oko 15.50 obavijestio policijsku stanicu.

M.H. iz Zenice u ponedjeljak u 23.50 sati, u mjestu Briznik, izvršio je krivično djelo paljevine kuće koja je vlasništvo njegovog oca Š.H.. Na kući je pričinjena materijalna šteta.