Crna hronika
0

Iz biltena MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je 6 prijava koje se odnose na opći kriminalitet, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti sigurnosti saobraćaja registrirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Uz ostalo, jučer je PS Konjic prijavljeno da je u mjestu Vrtaljica, iznad Konjica, izbio požar. Tom prilikom na licu mjesta zatečeni su E.H. (1985) i A.B. (1987), obojica iz Konjica, kod kojih je pronađena manja količina zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Požar u kojemu je gorjelo nisko raslinje je lokaliziran, a s događajem je upoznat nadležni tužitelj.

Također jučer se dogodila prometna nezgoda na raskrižju ulica kralja Tomislava i kralja Zvonimira u Mostaru u kojoj je lakše tjelesne ozljede zadobio pješak M.B. (1993) iz Mostara kojeg je vozilom udario Jure B. (1934) iz Sretnica.

Saobraćajna nezgoda dogodila se i na cesti M-17 u mjestu Jablanica, u kojoj su lakše tjelesne ozlijede zadobili vozač Muamer N. (1984) koji je vozio teretno vozilo "mercedes" s poluprikolicom, te suvozač Bekir M. (1953) obojica iz Jajca. Promet se odvijao jednom kolničkom trakom, a promet je bio obustavljen od 19,10 do 19,25 sati, nakon čega je normaliziran.

U svim slučajevima izvršen je očevid, te su poduzete sve potrebne mjere.