{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju

9.12.2014. u 13:03
0
1
Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju
0
Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju
Nakon održanog glavnog pretresa u krivičnom predmetu protiv optuženog Ivice Ćuka i drugih, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine izreklo je presudu kojom su optuženi Ivica Ćuk, Damir Ćuk i pravna osoba Elipsa d.o.o. za trgovinu i usluge export-import Posušje oslobođeni optužbe da su počinili krivično djelo porezna utaja.
Naime, Ćuk je optužen da je 2005. godine kao vlasnik, osnivač i direktor preduzeća Elipsa d.o.o Posušje, sa Damirom Ćukom dogovorio da mu pomogne u obavljanju poslova, te da obavlja i poduzima sve radnje u poslovanju pravne osobe Elipsa d.o.o. Posušje, pa su zajedno izbjegli plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine u iznosu od 200.000,00 KM.

To su učinili ne dajući podatke ili dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima ili o drugim činjenicama koje su od utjecaja za utvrđivanje iznosa ovakvih obaveza.

Pravna osoba Elipsa d.o.o. za trgovinu i usluge export-import Posušje oslobođena je optužbe da je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi za period 2005. godine, koju je u ime, za račun i u korist iste ostvario optuženi Ivica Ćuk, kao direktor i odgovorna osoba, na osnovu vlastitog odobrenja, a u ukupnom iznosu od 755.257,22 KM utajenog poreza.

Optuženi su oslobođeni i obaveze naknade troškova krivičnog postupka, te isti padaju na teret budžetskih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: