{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju

9.12.2014. u 13:03
0
1
Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju
0
Ivica Ćuk i drugi oslobođeni optužbe za utaju
Nakon održanog glavnog pretresa u krivičnom predmetu protiv optuženog Ivice Ćuka i drugih, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine izreklo je presudu kojom su optuženi Ivica Ćuk, Damir Ćuk i pravna osoba Elipsa d.o.o. za trgovinu i usluge export-import Posušje oslobođeni optužbe da su počinili krivično djelo porezna utaja.
Naime, Ćuk je optužen da je 2005. godine kao vlasnik, osnivač i direktor preduzeća Elipsa d.o.o Posušje, sa Damirom Ćukom dogovorio da mu pomogne u obavljanju poslova, te da obavlja i poduzima sve radnje u poslovanju pravne osobe Elipsa d.o.o. Posušje, pa su zajedno izbjegli plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine u iznosu od 200.000,00 KM.

To su učinili ne dajući podatke ili dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima ili o drugim činjenicama koje su od utjecaja za utvrđivanje iznosa ovakvih obaveza.

Pravna osoba Elipsa d.o.o. za trgovinu i usluge export-import Posušje oslobođena je optužbe da je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi za period 2005. godine, koju je u ime, za račun i u korist iste ostvario optuženi Ivica Ćuk, kao direktor i odgovorna osoba, na osnovu vlastitog odobrenja, a u ukupnom iznosu od 755.257,22 KM utajenog poreza.

Optuženi su oslobođeni i obaveze naknade troškova krivičnog postupka, te isti padaju na teret budžetskih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: