Pronađeno vozilo
18

Istražitelji na tragu osumnjičenima za pljačku i podmetanje požara u Murexu

Piše: A. K.
Istražni organi u Tuzlanskom kantonu došli su do operativnih saznanja o mogućim osumnjičenim osobama za pljačku, a nakon toga i podmetanje požara u kompaniji Murex u Špionici kod Srebrenika. Međutim, sudbina nestalog čuvara objekta Omera Đikanovića i dalje je nepoznata.

Podsjetimo, 17. septembra ove godine u večernjim satima izbio je požar u hali kompanije Murex u Špionici kod Srebrenika, a istražnim radnjama dosad je utvrđeno da je vatra namjerno podmetnuta nakon pljačke sefa iz kojeg je otuđeno blizu 10.000 konvertibilnih maraka.

U vrijeme dok je vatra gutala Murexovo skladište i izložbeni salon u Špionici, misteriozno je nestao čuvar objekata 43-godišnji Omer Đikanović, a zajedno s njim i službeni automobil koji je u vlasništvu spomenute kompanije.

Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, automobil je prije nekoliko dana pronađen kod Višegrada, u neposrednoj blizini granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom.

"U toku su vještačenja pronađenog automobila. Također, utvrđeno je i da su na graničnom prijelazu sa Srbijom kod Višegrada korištene putne isprave nestalog čuvara, za kojim se još uvijek traga", rekao je Arnautović za Klix.ba.

On je istakao i da je veliki broj operativnih radnji u ovom predmetu dosad reliziran.

"Izuzeti su određeni podaci i dokazi, ali zasad ništa više konkretno ne možemo govoriti jer je riječ o osjetljivom slučaju", dodao je Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, istražni organi na tragu su osumnjičenima za pljačku i podmetanje požara.

Na kraju kažimo još i to da je na objektu kompanije Murex u Špionici kod Srebrenika pričinjena višemilionska materijalna šteta.