FUP
0

Istražioci kriminalističke policije upućeni u Široki Brijeg

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direktor federalne Uprave policije Zlatko Miletić je u dogovoru sa komesarom MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona uputio u Široki Brijeg istražioce Sektora kriminalističke policije kako bi pomogli u rasvjetljavanju ubistva Vedrana Puljića.

Iz federalne Uprave policije saopšteno je da su istražioci poslati na zahtjev navijača FK "Sarajevo" koji traže da ova uprava preuzme istragu događaja koji se juče dogodio u Širokom Brijegu gdje je jedan navijač poginuo, a više osoba je teže i lakše povrijeđeno.

U saopštenju se navodi da su na teren upućeni i inspektori Jedinice za profesionalne standarde Federalne uprave policije da sa kolegama iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona utvrde sve detalje vezane za način postupanja policijskih službenika u cjelokupnom događaju.

Federalna  Uprava policije moli sve građane koji raspolažu eventualnim saznanjima, videozapisima i drugim informacijama vezanim za ovaj nemili događaj u Širokom Brijegu da  ih  dostave ili MUP-u Zapadno-hercegovačkog kantona ili Federalnoj upravi policije kako bi se što brže i preciznije utvrdile sve okolnosti neophodne za  potpuno rasvjetljavanje ovog događaja.