Seks afera 'Pravni fakultet'
0

Istraga protiv Golića i Lučića još nije počela

Sarajevo-x.com
Dijana Milić, tužiteljica tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, još uvijek nije izdala naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Pravni fakultet".

"Predistražne radnje su završene, sada se očekuje naredba za pokretanje istrage. Međutim, kada će nadležna tužiteljica izdati naredbu, ne bih znao reći", kazao je u izjavi za Sarajevo.x-com Damir Alić, portparol tuzlanskog Tužilaštva.

Izjavu od tužiteljice Milić o ovom slučaju nismo mogli dobiti jer je bila na terenu sa inspektorima Državne agencije za istragu i zaštitu BiH . Naime, kako nezvanično saznajemo, tužiteljica već mjesecima provjerava dokumentaciju i utvrđuje da li su u tuzlanskom odjelu Pravnog fakulteta Sarajevo profesori, studenti i druge osobe počinili krivična djela u vezi s navodnom prodajom ispita za novac i pružanja seksualnih usluga.

Podsjećamo, u martu ove godine, pred Općinskim sudom u Tuzli, Jasmin Mašić, nekadašnji vozač Vlade Tuzlanskog kantona, osuđen je na godinu dana zatvora zbog prevare studenata, dok je oslobođen optužbe za navođenje na prostituciju studentica tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta Sarajevo.

Mašić je, kao što je poznato, od nekoliko studenata uzeo oko 1.500 eura za “sređivanje” ispita Rimsko pravo i Uvod u ekonomiju, kod profesora Bajre Golića i Zdravka Lučića.

U Tuzli se špekuliše da su predistražnim radnjama obuhvaćeni i profesori Fuad Saltaga, Bajro Golić i Zdravko Lučić, te još dvojica njihovih kolega. Hoće li Tužilaštvo uspjeti sakupiti još neke dokaze protiv njih osim onih koji su predočeni prilikom suđenja vozaču Jasminu Mašiću, ostaje da se vidi.