{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraga napada na banovićku diskoteku: Šta će pokazati snimci videonadzora

19.2.2018. u 11:27
17
82
Istraga napada na banovićku diskoteku: Šta će pokazati snimci videonadzora
17
Istraga napada na banovićku diskoteku: Šta će pokazati snimci videonadzora
Policija još uvijek traga za osobom koja je u subotu navečer bacila eksplozivnu napravu na diskoteku QM u Banovićima, a u toku je vještačenje materijalnih dokaza koji su pronađeni na mjestu događaja.
Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu TK, snimci videonadzora s objekata u neposrednoj blizini diskoteke jučer su izuzeti te su poslati na vještačenje.

Također, materijalni dokazi s mjesta događaja su poslati na vještačenje, a nalazom bi trebala biti utvrđena vrsta eksplozivne naprave koja je bačena na objekt.

Podsjećanja radi, protekle subote oko 20:30 sati nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na diskoteku QM u Banovićima koja je u vlasništvu bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) TK Mirsada Kukića.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva, tom prilikom jedna osoba je zadobila povrede od stakla koje se rasulo usljed eksplozije.

Eksplozivnu napravu nepoznata osoba je bacila u vrijeme kada je imenovana nova Vlada TK na čelu s premijerom Jakubom Suljkanovićem koji je ovu poziciju zauzeo nakon unutarstranačkog raskola u SDA koji političku scenu potresa već nekoliko dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: