Crna hronika
0

Istočno Sarajevo: Uhapšene dvije osobe i pretreseno nekoliko lokacija

SRNA
U akciji "Korak", koju provodi Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, policija je pretresla sedam lokacija i uhapsila dvije osobe.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo, policija je pretresla šest lokacija na području opštine Pale i jednu na području opštine Istočno Novo Sarajevo, radi pronalaženja predmeta u vezi sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pretresi su izvršeni u okviru realizacije akcije kodnog naziva "Korak" koja se, pod nadležnošću Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, provodi od oktobra prošle godine, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Prilikom pretresa danas su dvije osobe lišene slobode, a pronađeno je i oduzeto 53 grama opojne droge marihuana, digitalna vaga, municija, te veći broj mobilnih telefona i SIM kartica koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Jedna od osoba koja je lišena slobode sumnjiči se da je u prethodnih pet mjeseci stavljala na raspolaganje prostorije u svojoj porodičnoj kući na Palama drugim osobama, radi uživanja opojne droge.

Od početka realizacije akcije "Korak" do danas ukupno je zaplijenjeno 398,74 grama opojne droge marihuana, 1,1 gram heroina, dvije digitalne vage, te veći broj mobilnih telefona i SIM kartica koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, biti podneseni izvještaji protiv lica kod kojih je pronađena opojna droga.