Crna hronika
13

Istočno Sarajevo: Prijetio ubistvom i zapaljenjem pa platio trenerku koju je ukrao

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema saopćenju Centra javne bezbjednosti, na području Istočnog Sarajeva u ponedjeljak je zabilježeno nekoliko počinjenja kaznenih djela, a mađu njima je bilo i neobičnih krađa.

Naime, u mjestu Strmac nepoznati izvršilac je obio porodičnu kuću u vlasništvu A. J., uzeo ključ od pomoćnog objekta i iz unutrašnjosti otuđio 70 kilograma meda u kantama i aparat za čišćenje ramova i košnica.

Stanici javne bezbjednosti Pale osoba inicijala D. T. prijavila je da mu je u A. V. prijetio da će ga ubiti i zapaliti te da mu je iz službenog dostavnog vozila uzeo jednu novu trenerku.

Nakon toga izvršen je pretres porodične kuće i vozila koje koristi osumnjičeni, tom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Ipak, A. V. je priveden u službene prostorije policijske stanice gdje je tokom kriminalističke obrade negirao da je prijetio D. T. te izjavio da će platiti trenerku, što je i učinio.

Pored ova dva događaja zabilježena je jedna krađa automobila iz garaže te nasilje u porodici gdje je muž supruzi slomio rebra, nakon čega je počinitelj lišen slobode.