Sarajevo
0

Ispred "Ježa" pucali Edin Tahirović i Muamer Kulosman

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Dvadesetčetverogodišnji Edin Tahirović i 20 – godišnji Muamer Kulosman uhapšeni su zbog sumnje da su ispred sarajevskog ugostiteljskog objekta "Jež” koji se nalazi u ulici Zelenih beretki, jutros, tri sata iza ponoći, pucali iz vatrenog oružja.

Naime, kako nezvanično saznajemo, Tahirović i Kulosman su htjeli ući u "Jež“, međutim, obezbjeđenje ih nije pustilo unutra jer su uposlenim Tahirović i Kulosman, navodno, odranije poznati po pravljenju incidenata.

Nakon što ih nisu pustili unutra Tahirović i Kulosman su prvo počeli psovati ispred restorana, da bi potom, kako nezvanično saznajemo udaljili se nekoliko metara i počeli pucati u pravcu "Ježa“.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom upotrebe vatrenog oružja, lakše tjelesne povrede, zadobili su 29 – godišnji B. E. i 30 – godišnji E. S.

Međutim, kako saznajemo, osim B. E., E. S. pripadnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ljekarsku pomoć pružili su i 21 – godišnjem D. N.

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS dobio je dojavu u 3.03 sati da je ispred ugostiteljskog objekta "Jež“ došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ekipa je na lice mjesta stigla četiri minute kasnije i na licu mjesta zatekla je sasvim drugo stanje, odnosno, niko nije bio ranjen iz vatrenog oružja. Tačnije B. E. i D. N. su zadobili oguljotine kože u predjelu stražnje strane desne potkoljenice koje su nastale od krhotina stakla, dok je E. S. zadobio povrede u predjelu lijeve strane lica nastale usljed udarca pesnicom" kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Sena Softić -Taljanović, pomoćnik direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Prethodne informacije o incidentu ispred "Ježa" možete pročitati na sljedećem linku.