Pale
0

Ispituje se osuba umiješana u napad na policajca

FENA
CJB Istočno Sarajevo
CJB Istočno Sarajevo
Policija u Istočnom Sarajevu privela je osobu koja se dovodi u vezu s napadom na pripadnika policije tog centra javne bezbjednosti.

Do napada je došlo jučer u ulici Milana Milankovića, općina Pale, kada su radnici policije uočili parkirano vozilo “audi” njemačkih registarskih oznaka, za koje je naknadnim provjerama utvrđeno da je 16/17. augusta otuđeno na području Kantona Sarajevo.

Tokom preduzimanja određenih mjera i radnji radnici Jedinice za podršku Istočnog Sarajeva su istog dana primijetili kako se vozilo “pasat” nepoznatih registarskih oznaka vožnjom unazad približava spomenutom vozilu.

U trenutku kada je iz “pasata”, koji se odmah udaljio s lica mjesta, izašla nepoznata maskirana osoba i ušla u otuđeno vozilo radnici policije su reagovali u namjeri da zaustave izvršioca.

U tom momentu vozilo je velikom brzinom krenulo unazad i oborilo jednog od policajaca, nakon čega je drugi policajac pokušao spriječiti izvršioca da se udalji s lica mjesta, hvatajući ga za ruku.

Kada je navedeno vozilo ponovo krenulo unazad u namjeri da nanese povrede oborenom policajcu, policija je reagovala pucajući dva puta u zadnji lijevi točak vozila.

Nepoznati vozač se nakon toga velikom brzinom, preko ivičnjaka i zelene površine, udaljio u nepoznatom pravcu.

U službenim prostorijama policije na Palama u toku je kriminalistička obrada jedne osobe koja je sinoć lišena slobode a dovodi se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.