MUP TK napokon potvrdio
2

Irfan Hadžihafizbegović je vozio Škodu Superb

Piše: D. Brkić
Poslije jučerašnje šutnje, press služba MUP-a TK je danas na službenoj internetskoj stranici postavila informaciju o saobraćajnoj nezgodi koja se u srijedu oko 00:15 sati dogodila u ulici Trnovac.

Jučer o tome nije bilo ni riječi, a nakon što je Klix.ba objavio informaciju o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je zabilježena totalna materijalna šteta na Škodi Superb, oglasio se i MUP TK.

"U ulici Trnovac dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je H.I. (57) iz Tuzle, upravljajuću automobilom Škoda Superb, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolovoza...", navodi se u informaciji MUP-a TK.

Vozač je Irfan Hadžihafizbegović, koji je vozio automobil brata Emira Hadžihafizbegovića, poznatog glumca. Da je njegov brat vozio automobil potvrdio je i sam Emir Hadžihafizbegović, koji je jučer ujutro otputovao za Zagreb gdje snima seriju "Markov trg".

U saobraćajnoj nesreći Irfan i Emir su prošli bez posljedica, a prilikom slijetanja sa ceste polomili su dva bagrema desetak metara od ceste.

Podsjetimo kako u MUP-u TK sinoć, dvadesetak sati nakon nezgode, nisu imali informaciju o tome ko je sletio s puta. No, najvjerovatnije nakon medijskih napisa, u MUP-u TK su se odlučili da objelodane informacije i to gotovo 30 sati nakon nezgode.