|

Inspektoru koji je uzimao mito u Ključu zabranjen rad u Federalnoj inspekciji

Inspektoru koji je uzimao mito u Ključu zabranjen rad u Federalnoj inspekciji
94
Piše: M. N.
19.3.2019. u 16:50
19
komentara
94

dijeljenja
Inspektoru koji je uzimao mito u Ključu zabranjen rad u Federalnoj inspekciji Tužilaštvo USK (Foto: Klix.ba)
Općinski sud u Sanskom Mostu odredio je mjere zabrane inspektoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Edvinu Brkiću koji je uhapšen zbog uzimanja mita. Brkiću je zabranjeno obavljanje bilo kakvih poslovnih aktivnost i dužnosti u FUIP-u i sastajanje s određenim osobama.
Podsjetimo, Brkić je uhapšen zajedno s inspektoricom 15. marta u Ključu nakon što su ih dvije osobe prijavile za traženje i uzimanje dara. Inspektorica je nakon ispitivanja puštena na slobodu zbog nedostatka dokaza da je učestvovala u ovom krivičnom djelu.

On je u jednom ugostiteljskom objektu umjesto da napravi zapisnik o zatečenom stanju, budući da je pronašao neprijavljenog radnika, tražio od vlasnika lokala novac "da zaboravi". Novac je preuzeo u toaletu lokala.

"Federalnim inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove stavljeno je na teret postojanje osnova sumnje da su dana 15.03.2019. godine, u Ključu, u dva navrata zahtijevali i primili dar u iznosu od po 200 KM kako u okviru svojih ovlaštenja ne bi izvršili službenu radnju inspekcijskog nadzora, na koji način su počinili produženo krivično djelo Primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. Krivičnog zakona FBiH u vezi s članom 55. istog Zakona", navode iz Tužilaštva USK.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...